Nyitókép: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

 

Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen az Európai Uniónak és az Észak-atlanti Szövetségnek kijózanodni – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön. Moszkva azzal vádolja az EU-t és a NATO-t, hogy megpróbálják meggyengíteni és elpusztítani Oroszországot.

 

„Remélem, hogy eljön a kijózanodás… Mindent megteszünk annak érdekében, hogy NATO-beli és európai uniós kollégáink mihamarabb kijózanodjanak”

 

– mondta Lavrov fehéroroszországi látogatása során. Hozzátette: Moszkva megpróbálja megszabadítani a nyugati politikusokat Oroszországgal szembeni „vakmerő” és „gyarmati” hozzáállásuktól.

 

 hirdetes_300x300  

Moszkva és Minszk közös légi hadgyakorlatot indított Fehéroroszországban hétfőn, amely február 1-jéig tart. Kijev arra figyelmeztet, hogy Oroszország a gyakorlatot felhasználhatja arra, hogy új szárazföldi inváziót indítson Észak-Ukrajna ellen. Minszk azonban azt állítja, hogy a gyakorlat védekező jellegű.

 

„Közös álláspontunk van arról, hogy milyen célokat kell elérni, és hogyan biztosíthatjuk, hogy sem Oroszországot, sem Fehéroroszországot ne fenyegessék szomszédai – legyen az Ukrajna vagy bárki más”

 

– mondta Lavrov Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel folytatott megbeszélése után.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.