Nyitókép: Nicolae Dumitrache/AP

 

Az emberek életébe kerül az óvatosság és a lassú döntéshozatal a Leopard 2 harckocsik Ukrajnába szállításával kapcsolatban – mondta szombaton Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója.

 

Podoljak a Twitteren fejezte ki csalódottságát az Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatos „globális határozatlanság” miatt.

 

„Így vagy úgy, de segíteni fogtok Ukrajnának a szükséges fegyverekkel, és rájöttök, hogy nincs más lehetőség a háború befejezésére, mint Oroszország legyőzése”

 

– írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója.

 hirdetes_810x300  

 

„A határozatlanság miatt több emberünk hal meg. Minden egyes nap, amivel késlekedtek, az ukránok halálát jelenti. Gondolkozzatok gyorsabban“

 

– sürgetett Podoljak.

 

Podoljak kijelentései Joe Biden amerikai elnök bejelentése után hangzottak el, aki szombat este kijelentette, hogy „Ukrajna minden segítséget megkap, amire szüksége van”. Így reagált Biden arra a kérdésre, hogy támogatja-e Lengyelországot a Leopard 2 tankok Ukrajnába küldésével kapcsolatban.

 

A német gyártmányú Leopard 2 tankok kiviteli engedélyét Berlin adja ki. Azoknak az országoknak, amelyek rendelkeznek ilyen tankkal, a németek jóváhagyására van szükségük, ha úgy döntenek, egy másik államnak adják át őket. Berlin továbbra is habozik Ukrajnába küldeni ezeket a tankokat.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!