Nyitókép: AP Photo/Michael Probst

 

Az ukrán katonák kiképzésen vesznek részt a Leopard 2-es harckocsikon Lengyelországban – közölte Olekszii Reznyikov ukrán védelmi miniszter, akit a The Guardian idézett.

 

Reznyikov az Amerika Hangja adásában elmondta, hogy ha még nem is született döntés e modern harckocsik leszállításáról, az ukránok megkezdik a szükséges kiképzést Lengyelország területén.

 

„Ezzel kezdjük, majd továbblépünk” – mondta Reznyikov, miután nyugati szövetségeseivel találkozott a ramsteini bázison. A meghirdetett képzést fontos áttörésnek nevezte, amelyet Lengyelország erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült elérni.

 hirdetes_300x300  

 

Egyúttal kifejezte meggyőződését, hogy Berlin végül bele fog egyezni abba, hogy a német Leopard 2 harckocsikat Kijevbe szállítsák.

 

„Optimistán látom a helyzetet. Mert az első lépést már megtettük: kiképző küldetéseket indítunk a Leopard 2-n“

 

– mondta az ukrán védelmi minisztérium vezetője.

 

Reznyikov korábban a Twitteren köszönetét fejezte ki Németországnak az Ukrajnának nyújtott katonai segítségért és az ukrán menekülteknek nyújtott menedékért. Ugyanakkor közzétett egy fotót, amelyen az új német védelmi miniszterrel, Boris Pistoriusszal van. A képet a következő szöveggel egészítette ki: „Őszinte megbeszéléseket folytattunk a Leopard 2-ről. Folytatjuk őket”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.