Nyitókép forrása: SITA/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation Press Service via AP

 

Ha Washington és a NATO-tagállamok olyan fegyvereket küldenek, amelyeket békés városok elleni támadásokra vagy területeink megszállására akarnak majd használni, ami számunkra egyértemű fenyegetést jelent, erősebb fegyverek bevezetésével megtorló intézkedésekkel fogunk válaszolni – jelentette ki Vjacseszlav Vologyin, az orosz Állami Duma elnöke (házelnök).

 

Vologyin vasárnapi kijelentésével kemény figyelmeztetést küldött az USA-nak és a NATO-nak, amelynek lényege, hogy az erősebb fegyverrendszerek Ukrajnának való átadása keményebb választ vált ki az oroszok részéről.

 

„A kijevi rezsim támadófegyverekkel való ellátása globális katasztrófához vezetne”

 

Írta Vologyin a Telegram csatornáján.

 hirdetes_400x285  

 

Szerinte nem helytálló az az érvelés a Nyugat részéről, hogy atomhatalmak soha nem használtak tömegpusztító fegyvert helyi konfliktusokban.

 

„Ezek a hatalmak soha nem kerültek olyan helyzetbe, ahol polgáraik biztonsága vagy területi integritásuk forgott kockán”

 

mondta.

 

Ezután felszólította az amerikai Kongresszust, a német Bundestagot, a francia Nemzetgyűlést és az EP-t, hogy legyenek tekintettel felelősségükre az emberiségért.

 

„Washington és Brüsszel döntéseikkel egy katasztrofális háborúba taszítja a világot. Olyan katonai műveletek indulhatnak, amelyek teljesen mások lesznek, mint amit eddig láttak akkor, mikor a kijevi rezsim által használt katonai és kritikus infrastruktúrát támadtuk meg”

 

fogalmazott.

 

TASS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.