Nyitókép forrása: /wgospodarce.pl

 

Radosław Sikorski egykori lengyel védelmi miniszter egy rádiós interjúban nemrég arról beszélt, hogy a háború első tíz napjában a kormányzó Jog és Igazságosság pártja „lehetővé tette volna Ukrajna felosztását”. A Rádio Zetnek adott nyilatkozat nem kis felháborodást váltott ki. A teljes képhez hozzátartozik, hogy Lengyelországban ezerrel dübörög a kampány.

 

A volt miniszter szerint volt „egy pillanatnyi elbizonytalanodás” Varsóban azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna talán elesik, „és ha nem lett volnt Zelenszkij ukrán elnök hősiessége és a Nyugat katonai támogatása, talán máshogy alakultak volna a dolgok”.

 

Politikai ellenfelei azonnal az orosz propaganda terjesztőjének kiáltották ki azzal, hogy szándékosan tett olyan kijelentést, amivel visszaélve az oroszok azt állítják majd, hogy Lengyelország fontolóra vette Ukrajna feldarabolását.

 

 hirdetes_300x300  

Sikorski egyébként nem először mond olyat, ami Lengyelországot kényelmetlen helyzetbe sodorja. Mikor tavaly ősszel szabotázsakcióban lényegében „ismeretlenek” megsemmisítették az Északi Áramlat 1 és 2 egy részét, Sikorski azt írta ki a Titterre: Köszönjük, USA…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.