Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

 

Ferenc pápa az AP ügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy a homoszexualitás nem bűncselekmény. Egyúttal bírálta azokat a törvényeket, amelyek kriminalizálják a homoszexualitást, és azt mondta, hogy Isten minden gyermekét olyannak szereti, amilyen. Arra is felszólította azokat a püspököket, akik támogatják ezeket a törvényeket, hogy fogadják az LMBTI+ embereket az egyházban.

 

„Homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény”

 

– mondta.

 

Ferenc pápa elismerte, hogy a katolikus püspökök a világ egyes részein támogatják azokat a törvényeket, amelyek kriminalizálják a homoszexualitást vagy diszkriminálják az LMBTI+ közösséget. Ezt az attitűdöt azonban a kulturális környezetnek tulajdonította, és kijelentette, hogy a püspököknek változási folyamaton kell keresztülmenniük ahhoz, hogy felismerjék minden ember méltóságát.

 hirdetes_300x300  

 

 „Ezeknek a püspököknek át kell menniük a változás folyamatán” – mondta Ferenc. Hozzátette:  „kedvességet, vigasztalást kell nyújtaniuk, mert Isten is megadja mindannyiunknak.

 

Ferenc a homoszexualitást kriminalizáló törvényeket „igazságtalannak” nevezte, és hozzátette, a katolikus egyháznak dolgoznia kellene azok eltörlésén.

 

A pápa azt mondta, hogy különbséget kell tenni a bűncselekmény és a bűn között, ha homoszexualitásról van szó.

 

„Melegnek lenni nem bűncselekmény” – mondta, majd hozzátette: „Igen, ez bűn. De először is tegyünk különbséget bűntett és bűn között. Ez a felebaráti szeretet hiányának a bűne is”.

 

AP/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!