Nyitókép: EPA-EFE/Tytus Zmijewski

 

A németországi Patriot légvédelmi rendszerek már megérkeztek működési helyükre, Lengyelországba – jelentette csütörtökön Lengyelország legnagyobb magánrádiója, az RMF24.pl honlapján.

 

A két Patriot-ütegből álló katonai szállítmány Mecklenburg–Elő-Pomerániából indult el január 23-án, hétfőn reggel. Mielőtt célba értek a kelet-lengyelországi Zamość város közelében, 1100 kilométert kellett megtenniük. A német Bundeswehr szerint a Patriotok az Észak-atlanti Szövetség keleti szárnyát erősítik.

 

Boris Pistorius német védelmi miniszter egyúttal a német Leopard harckocsik Ukrajnába szállításának részleteiről is tájékoztatta lengyel kollégáját, Mariusz Blaszczakot – közölte  a DPA.

 hirdetes_300x300  

 

„Az a lengyel kezdeményezés, hogy keleti szomszédjainkat (ukrajnaiakat) modern harckocsikkal támogassuk, a megvalósítás fázisába lép” – írta Blaszczak szerda este a Twitteren. A német kormány szerdán döntött arról, hogy Németország 14 darab Leopard 2A6-os harckocsit ad át az ukránoknak, ami az első lépés lesz.

 

Varsó volt az, amely jelentős nyomást gyakorolt ​​Berlinre, hogy Németország küldje el vagy engedje ezeket a német tankokat Ukrajnába küldeni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.