Nyitókép: AP Photo/Olivier Matthys

 

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken – a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából – azzal vádolta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az ukrajnai háború részeként „új táborokat” épít Európában.

 

„A náci német Auschwitz-Birkenau haláltábor felszabadításának évfordulóján ne felejtsük el, hogy Putyin új táborokat épít keleten” – írta Morawiecki a Facebookon, további részleteket nem közölve.

 

„A szolidaritás és Ukrajna szilárd támogatása hatékony módja annak, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát teljesen” – tette hozzá a lengyel miniszterelnök.

 hirdetes_810x300  

 

Ezzel összefüggésben az AFP ügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly októberben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta Oroszországot, hogy „koncentrációs tábort” hoz létre a megszállt kelet-ukrajnai Olenivka városában, ahol fogságban tartja az ukránokat.

 

Január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján a második világháború idején a holokauszt több millió zsidó áldozatának szenvedésére emlékezünk. A kiválasztott dátum szimbolikusan kapcsolódik az auschwitz-birkenaui koncentrációs és megsemmisítő tábor 1945-ös felszabadításához.

 

Oroszország több mint 20, a Gulagokra emlékeztető büntetőintézetet akar létrehozni a megszállt ukrán területeken

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!