Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök elhatárolódott azoktól a sajtóértesülésektől, amelyek szerint azért részesíti előnyben az előrehozott választások szeptemberi időpontját, hogy legyen idejük lecsukni Robert Ficot (Smer-SD) és Peter Pellegrinit (Hlas-SD).

 

„Ez nem igaz. Soha nem mondtam ilyet” – írta Heger a közösségi oldalán. Hozzátette, hogy akármit is gondol Ficoról és Pellegriniről, de soha nem fenyegette meg őket sem nyilvánosan, sem a magánéletben.

 

„A tény az, hogy a politikai ténykedésük után nem sok jó maradt itt. Megvolt az a luxusuk, hogy jó időkben vezethették az országot, és olyan reformokat fogadhattak volna el, amelyek előremozdították volna országunkat, és felkészítették volna a nehéz időkre és válságokra, de nem tették meg”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Heger, hozzátéve: saját embereik – akik részt vettek ezekben a bűncselekményekben – vallanak arról, hogy kirabolták az államot.

 

Hangsúlyozta, hogy a szeptemberi választások várható időpontja politikai megegyezés eredménye, és egyelőre úgy tűnik, hogy csak így lehet megszerezni a szükséges 90 szavazatot a parlamentben.

 

Mint mondta, tiszteletben fogja tartani a parlamenti szavazás eredményét, még azzal a kockázattal is, hogy az előrehozott választások Fico és Pellegrini győzelmét hozhatják, ahogy az a kormány 2011-es bukása után történt.

 

„A kormányom elvesztette a bizalmat, ezért az előrehozott választások jelentik az egyetlen kiutat. Tiszta lelkiismerettel fogok nekivágni a kampánynak, és abban a reményben, hogy a demokratikus erők képesek lesznek meggyőzni és mozgósítani a választókat a választásokra”

 

– tette hozzá Heger.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!