Zelenszkij is gratulált Pavelnek, egyúttal Ukrajnának nyújtott támogatásáért méltatta - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Zelenszkij is gratulált Pavelnek, egyúttal Ukrajnának nyújtott támogatásáért méltatta

„Várom a szoros személyes együttműködésünket Ukrajna és Csehország népeinek érdekében".

Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is gratulált Petr Pavel nyugalmazott tábornoknak a cseh elnökválasztáson aratott győzelméhez, és egyúttal méltatta Ukrajnának nyújtott támogatását az orosz agresszió elleni harcban – írja a TASR.

 

„Várom a szoros személyes együttműködésünket Ukrajna és Csehország népeinek érdekében, valamint az egyesült Európa érdekében”

 

– írta Zelenszkij a Twitteren, először ukrán, majd cseh nyelven.

SJE Nyílt nap

 

Petr Pavel újonnan megválasztott cseh államfő a ČT24 televízió információ szerint vasárnap felhívja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, akinek javasolni fogja, hogy Zuzana Čaputová szlovák elnökkel együtt utazna Ukrajnába. Elmondása szerint Čaputová, aki szombat délután Pavel választási győzelme után érkezett a választási stábhoz, üdvözölte ezt az ötletet.

 

Petr Pavel a szavazatok 58,32 százalékával legyőzte ellenfelét, Andrej Babišt a cseh elnökválasztás második fordulójában. A választók 70,25 százaléka járult az urnákhoz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2023. jan. 29. 07:46

Megalakult az ukrán, lengyel, cseh, szlovák tengely, aki mindenáron háborúzni akar az oroszokkal, persze itt is érvényes, hogy aki háborúzni akar, az azokat küldené maga helyett, aki nem akar.

Gabor
2023. jan. 29. 09:30

Kiváncsi vagyok, mikor derül ki ,mennyi guruló dollárt fektettek be a fejlett nyugati demokratikus ngo erők ,péterpál győzelmébe ! Az meg ,hogy a szlovák szőke tündér még a hivatalos eredmények kihirdetése előtt Prágában idétlenkedett ,az szégyenletes !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket