Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Virginia Mayo

 

A NATO Katonai Bizottságának elnöke, Rob Bauer szerint a szövetség tagállamainak háborús gazdaságra kellene átállniuk, hogy kielégíthessék az Oroszországgal harcoló Ukrajna munícióigényét. Bauer az RTB portugál csatornának nyilatkozva korábban azt is mondta, hogy a NATO készen áll a nyílt konfrontációra Oroszországgal.

 

„Minél jobban növelnünk kell a hadiipar termelését tagállami szinten. Ez jelentheti bizonyos prioritást élvező nyersanyagok kitermelését, vagy a hadiipar számára fontos termelési kapacitások felfuttatását. A prioritásokról már békeidőben tárgyalni kellett volna”

 

fogalmazott Bauer, aki szerint az elmúlt 25 évben a világgazdaság „just in time” módban működött, de az ukrajnai háború rámutatott ennek hátrányaira.

 

„Mindkét oldalnak rengeteg munícióra és pusztítóeszközre van szüksége: tankokra, repülőgépekre. Mindkét oldalnak sok nyersanyagot és lőszert kell felhalmoznia, hogy folytathassa a harcot. A gond mindkét oldalon az, Nyugaton és Oroszországban is, hogy a hadiiparnak növelnie kell a termelését”

 

 hirdetes_810x300  

emelte ki.

 

„Gondoskodnunk kell róla, hogy Oroszország ne győzhessen Ukrajnában. Ha mégis győzne, akkor sokkal nagyobb problémák elé nézünk anyagi és védelmi szempontból is: az Oroszország ott lesznek a határainknál”

 

mondta Bauer. Ez utóbbi kijelentése azért is érdekes, mert ha Ukrajna a NATO tagjává vált volna, vagy válna a jövőben, Oroszország akkor is szomszédos országgá válna…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.