Horvát elnök: a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig "elrabolták" Szerbiától - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Horvát elnök: a Krím soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig “elrabolták” Szerbiától

"Egyesek azt hiszik, joguk van mindenhez, ha az megfelel nekik, de ha más teszi, akkor az bűncselekmény".

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Darko Bandic

 

A Krím-félsziget soha többé nem lesz Ukrajna része, Koszovót pedig “elrabolták” Szerbiától – mondta Zoran Milanovic horvát államfő hétfőn újságíróknak Petrinjában, a litvániai NATO-misszióba induló 3. horvát kontingens búcsúztatóján.

 

Milanovic világossá tette: továbbra is ellenzi, hogy halálos fegyvereket küldjenek Ukrajnába, mert az nem segíthet a háború befejezésében.

 

Az államfő úgy vélte, hogy Oroszország Koszovó példájára fog hivatkozni,”mert cinikus”.

 

SJE Nyílt nap

“Ki annektálta Koszovót? A nemzetközi közösség és mi. Elvették Szerbiától (.) Ez nem is annexió, ez rablás, egy területrész kivonása Szerbiából” – fogalmazott az elnök, hozzátéve: nem Koszovó kérdéséről beszél, hanem a teljes koncepcióról, amely szerint egyesek azt hiszik, joguk van mindenhez, ha az megfelel nekik, de ha más teszi, akkor az “bűncselekmény”.

 

Az államfő hangsúlyozta: “egyértelmű, hogy a Krím soha többé nem lesz Ukrajna” része, és Horvátországnak a humanitárius segélyek küldésén, valamint az orosz agresszió elítélésén túl nem kellene részt vennie ebben a konfliktusban.

 

Milanovic mélyen elítélte és erkölcstelennek nevezete, amit a Nyugat tesz az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

 

“Mi a cél? Az orosz kormány megdöntése? A német tankok méginkább homogenizálják az oroszokat. Ez közelebb hozza őket a kínaiakhoz” – mondta Milanovic.

 

“Humanitárius segítségnyújtás és az agresszió elítélése igen, de bármi másban való részvétel halálosan veszélyes” – szögezte le.

 

Szavai szerint “2014 óta figyeljük, hogy valaki provokálja Oroszországot, hogy kirobbantsa ezt a háborút. Kirobbant. Elmúlt egy év, és mi csak most beszélünk a tankokról. Minden német tankot oda küldünk, mert az orosz tankok kiégtek. De ezeknek is az lesz a sorsa” – mutatott rá Milanovic.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2023. jan. 31. 07:53

No tessék kérem,kedves birka Libernyák népség itt köztünk is és Brüsszelben is.....szóval itt van egy józanul gondolkodó-korrekt államférfi Horvátorszagból személy szerint Milanovic....tű pontosan látja a helyzetet!

    Petike
    2023. jan. 31. 19:34

    minden jozanul gondolkodo ember aki nem akarja hogy az orosz gyarmatbirodalom része legyunk egyetért az Ukrajnának szállitott fegyverekkel mert a ruszkik csakis az erobol értnek veluk NEM lehet diplomatikusan tárgyalni csakis az ero nyelvén.Minden más csak suket duma a békérol.Putyin hallani sem akar a békérol.

Zoz
2023. jan. 31. 08:41

Magyarország, Ausztria, Szerbia nem küldött fegyvert! Horvátország sem!(?)

Charlie
2023. feb. 04. 17:43

Kedves ZOZ ! Elsősorban Ausztria kvázi független - tesz, amit tesz - Mo és Szerbia pedig finoman fogalmazva oroszbarát ! Ennek ismeretében nem csoda, hogy nem segítik fegyverrel Ukrajnát. Üdvözôettel

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket