Nyitókép: AP Photo/Virginia Mayo

 

„Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, az Európai Unió ugyanolyan határozottan kiáll Ukrajna mellett, mint eddig” – mondta az Európai Bizottság elnöke.

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság többi tagjával együtt ma Kijevbe érkezett, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán kormánnyal.

 

„Jó újra Kijevben lenni, az orosz invázió kezdete óta ez a negyedik alkalom. Ezúttal az európai biztosokból álló csapatommal érkeztem”

 

– írta von der Leyen a Twitteren.

 

 hirdetes_810x300  

„Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, az Európai Unió olyan szilárdan kiáll Ukrajna mellett, mint ahogyan eddig is tette. Emellett szándékunkban áll tovább mélyíteni támogatásunkat és együttműködésünket”

 

– tette hozzá az EB elnöke.

 

 

A bizottság több mint tucatnyi tagja az ukrán kormány azon képviselőivel tárgyal, akik az orosz invázió következményeivel és Ukrajna támogatásával kapcsolatos témákkal foglalkoznak. Pénteken csúcstalálkozóra kerül sor, amelyen az Európai Unió intézményeinek vezetői és Volodimir Zelenszkij elnök is részt vesz.

 

Ukrajna támogatása mellett az orosz agresszió elleni küzdelemben az Ukrajna helyreállítására irányuló erőfeszítések összehangolása, a kulcsfontosságú reformok folytatása és Ukrajna EU-tagsághoz való közelítése is napirendre kerül – írta az Ukrinform ügynökség.

 

Kijevbe érkezéséről az uniós diplomácia vezetője, Josep Borrell is tájékoztatott. Emlékeztetett arra, hogy az orosz csapatok ukrajnai inváziója óta az Unió segélye a megtámadott országnak elérte az 50 milliárd eurót.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.