Nyitókép: AP Photo/Burhan Ozbilici

 

Nincs túlzottan jó véleménnyel a nyugati fegyverszállításokról a török elnök. Egy interjúban úgy fogalmazott, az új, drága fegyverek küldése elsősorban a fegyvergyártó cégek zsebét fogja megtömni.

 

Recep Tayyip Erdogan török elnök bírálta a NATO-szövetségesek azon döntését, hogy Ukrajnának több mint 300 nehéz harckocsit biztosítanak az Oroszország elleni háború meghosszabbítása érdekében.

 

„Én személy szerint nem mondhatom, hogy a tankok küldése megoldja ezt a kérdést” – mondta Erdogan a TRT állami televíziónak adott interjúban. „Ez egy nagyon kockázatos vállalkozás, ami leginkább csak a fegyvergyártó cégek zsebét fogja megtömni.”

 

 hirdetes_810x300  

A török elnök azt is elmondta, hogy országa folytatni fogja a tárgyalásokat mind Oroszországgal, mind Ukrajnával a béke felé vezető út megtalálására irányuló erőfeszítések részeként.

 

Szót ejtett Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ügyéről is, ami már régóta feszültséget okoz a szövetség és Ankara között.

 

A figyelmeztetések ellenére Svédország szemet hunyt a Korán-égetés felett, és a rendőrség védte az elkövetőket. A muszlimok elleni gyűlölet-bűncselekmények elfogadhatatlanok” – mondta Erdogan, hozzátéve, hogy „Svédország bocsánatkérése nem fogja megoldani a problémákat”.

 

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.