Nyitókép: Reuters

 

A hírek szerint Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert a jövő héten valószínűleg leváltják posztjáról. Ezt az Ukrajinszka Pravda internetes újság írta vasárnap meg nem nevezett kormányzati és katonai forrásokra hivatkozva – írja a The Guardian.

 

A Guardian riportere azonban ezzel kapcsolatban az ukrán védelmi minisztérium más forrásaira hivatkozott, akik cáfolták a Reznyikov esetleges távozásával kapcsolatos találgatásokat. Délután a témában sajtótájékoztatót tartanak Kijevben.

 

Az Ukrajinszka Pravda forrásai szerint Reznyikovot valószínűleg Kirilo Budanovnak, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének kellene váltania a védelmi miniszteri poszton. Reznyikov állítólag más miniszteri posztot kap.

 hirdetes_810x300  

 

Maga Olekszij Reznyikov az Ukrajinszka Pravdának adott, még nem publikált interjújában azt mondta: „Nem volt megbeszélésem a miniszteri posztról történő távozásommal kapcsolatban”.

 

Ukrajinszka Pravda forrásai szerint a védelmi tárca éléről távozó Reznyikov igazságügyi miniszter lehet. A jelenlegi igazságügyi miniszter, Denisz Maluska ezután Ukrajna nagykövete lehet az egyik európai országban.

 

A lap nem árulta el, ki válthatja Budanovot a katonai hírszerzés élén, ha valóban ő váltja Reznyikovot a védelmi tárca vezetői posztjában.

 

Az 56 éves Olekszij Reznyikov 2021. november 4-e óta Ukrajna védelmi minisztere.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!