Nyitókép: SITA/MOSR

 

A holland diplomácia vezetője, miniszterelnök-helyettes és a Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) koalíciós párt vezetője, Wopke Hoekstra nem titkolta a kötelező katonai szolgálat visszaállítására vonatkozó tervét.

 

A De Telegraaf című lap felidézte, hogy a sorkatonai szolgálatot több mint 25 éve törölték el. Hoekstra azt szeretné, ha több mint 200 ezer fiatal csatlakozna a fegyveres erőkhöz vagy a szociális szolgálathoz az Ukrajna elleni orosz agresszió és a holland hadsereg létszámhiánya miatt.

 

A CDA-nak a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetésére irányuló erőfeszítése már egy ideje ismert. A Dagblad van het Noorden Hoekstra című folyóirat szerint a párt „egy lépéssel tovább akar menni”.

 hirdetes_300x300  

 

„A biztonság, a demokrácia és az erős társadalom nincs ingyen, ez egy kemény lecke, amire válaszolni kell” – mondta.

 

A The Nation View híroldal pontosítása szerint a fiatal férfiaknak és nőknek hat hónapig vagy egy évig kellene katonai szolgálatot teljesíteniük, vagy a szociális ügyekkel, így az egészségügyi ellátással kellene foglalkozniuk.

 

„A fiatalok ebben az országban nagy egyéni szabadságjogokkal rendelkeznek, amit egy év katonai szolgálattal lehetne ellensúlyozni” – idézte a szerver Hoekstra szavait.

 

A CDA elnöke azzal érvel, hogy ezt a javaslatot elődei, Ruud Lubbers, Jan Peter és Haersma Buma is támogatták, de nem ültették át a gyakorlatba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!