Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

 

Szabadlábra helyezték Niccolo Figa-Talamancát, a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját – számolt be a Politico című brüsszeli lap.

 

Három másik letartóztatott továbbra is előzetesben van az Európai Parlamentben folyó korrupciós nyomozásban – értesült a Politico az ügyészség szóvivőjétől.

 

Egy belga bíró engedélyezte, hogy Figa-Talamancát, aki az Európai Parlamentet behálózó korrupciós botrányhoz kapcsolódó egyik nem kormányzati szervezet főtitkára, szabadlábra helyezzék. Nem világos, hogy a No Peace Without Justice (Nincs béke igazság nélkül) nevű szervezet fejének szabadlábra helyezését feltételekhez kötötték-e, legalábbis a szóvivő erről nem tudott nyilatkozni.

 hirdetes_400x285  

 

Jelenleg már csak Pier Antonio Panzeri volt olasz európai parlamenti képviselő, Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi alelnöke és élettársa, Francesco Giorgi van börtönben. Januárban Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, cserébe azért, hogy megnevezi azokat, akiket megvesztegetett.

 

A döntés egy nappal azután született, hogy az Európai Parlament két további képviselője, a belga szocialista Marc Tarabella és a szintén baloldali politikus, az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogát is felfüggesztette, megnyitva ezzel az utat a nyomozók előtt, hogy kihallgatásra hívják be őket, vagy akár le is tartóztassák őket.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!