Nyitókép: SITA/AP

 

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó az adminisztratív munkahelyek leépítését tervezi idén. Mintegy kétezer alkalmazott veszítheti el munkáját, elsősorban a pénzügyi és humánerőforrás-osztályon – közölte a társaság.

 

A cég azt közölte, hogy az év folyamán teljes munkaerő-állományának „jelentős növekedésére” számít.

 

„Tavaly 15 000 fővel növeltük a Boeing alkalmazottainak számát, idén pedig további 10 000 alkalmazott felvételét tervezzük a gyártásra és a gépészetre összpontosítva” – áll a közleményben. 2022. december 31-én a Boeingnek 156 000 alkalmazottja volt.

 hirdetes_810x300  

 

A Seattle Times arról tájékoztatott, a Boeing azt tervezi, hogy a megszüntetett pozíciók körülbelül egyharmadát kiszervezi az indiai Tata Consulting Servicesbe. Mike Friedman, a Boeing kommunikációs igazgatója az újságnak elmondta, hogy a többi poszt megszűnik, mivel a cég csökkenti a támogatási szolgáltatásait a pénzügyi és az emberi erőforrások terén.

 

A Seattle Times arról számolt be, hogy a vállalat mintegy 5800 pénzügyi pozíciójából körülbelül 1500-at szüntet meg, további 400-at pedig az emberi erőforrások terén, vagyis a részleg teljes dolgozóinak 15 százalékát elküldhetik.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!