Nyitókép: Sarah Meyssonnier, Pool via AP

 

Emmanuel Macron francia elnök megígérte, hogy Franciaország segít Ukrajnának megnyerni az orosz invázió elleni harcot. Hozzátette azt is, hogy Párizs folytatja erőfeszítéseit, hogy több fegyvert szállítson Kijevnek. Emmanuel Macron Olaf Scholz német kancellárral és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel egy munkavacsora keretében találkozott Párizsban.

 

Franciaország „eltökélt szándéka, hogy segítsen Ukrajnának nyerni, hogy újra visszaállíthassa törvényes jogait” – jelentette ki Macron.

 

Scholz német kancellár Ukrajna folyamatos támogatásáról biztosította Zelenszkijt. Kijelentette, hogy Németország és más nyugati országok „pénzügyileg, katonailag és humanitárius szempontból” is segítik Kijevet addig, ameddig szükséges.

 hirdetes_810x300  

 

A Macronnal és Scholzcal való vacsora előtt Zelenszkij felszólította Franciaországot és Németországot, hogy mielőbb lássák el Ukrajnát vadászgépekkel és nehézfegyverekkel. Hozzátette: az idő a kulcstényező az orosz invázió elleni küzdelemben.

 

„Minél hamarabb jut Ukrajna nagy hatótávolságú fegyverekhez és pilótáink repülőgépekhez, annál hamarabb ér véget az orosz agresszió, és annál hamarabb áll helyre a béke Európában” – mondta az ukrán elnök.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!