Nyitókép: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

 

Joe Biden amerikai elnök, aki február 20-án, hétfőn érkezik többnapos lengyelországi látogatásra, kedd délután beszédet mond a lengyel nép előtt – jelentette be szerdán Mark Brzezinski, az Egyesült Államok varsói nagykövete. Elmondása szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem utazik Lengyelországba.

 

Brzezinski a TVN24 magántelevízióban elárult el részleteket Biden lengyelországi látogatásáról, amelyre néhány nappal az oroszok ukrajnai inváziójának első évfordulója előtt kerül sor. Az amerikai elnök hétfőn este érkezik Lengyelországba, és február 22-én, szerdán távozik.

 

„Biden elnök beszédet mond a lengyel nép előtt kedden 17:30-kor” – mondta Brzezinski nagykövet. Erre a varsói királyi palota kertjében, a Kubicki-árkádsor helyiségeiben kerül sor.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez egy történelmi pillanat lesz“ – folytatta a nagykövet. „Korábban egyetlen amerikai elnök sem járt egy év alatt kétszer Lengyelországban“ – magyarázta.

 

A nagykövet szerint az amerikai elnök számára fontos, hogy a második világháború során teljesen lerombolt, majd újjáépített varsói óvárosban legyen a beszédhelyszín. „A város hamvaiból való újjáépítésének szimbolikájának mély jelentése van, figyelembe véve, hogy mit teszünk Ukrajnáért“ – tette hozzá Brzezinski.

 

A nagykövet hangsúlyozta, hogy Biden azzal az üzenettel érkezik Varsóba, hogy a Nyugat addig támogatja Ukrajnát, amíg szükséges.

 

Azt is elmondta, hogy Biden meg akarja nyugtatni a NATO-partnereket arról, hogy ennek a védelmi szövetségnek a területe védett lesz, és egységesen kiállnak mellettük.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!