Nyitókép: AP Photo/Frank Augstein

 

Andrzej Duda lengyel elnök csütörtökön kijelentette, hogy senkinek sem szabadna részt vennie a jövő évi párizsi olimpián, aki eltűri vagy helyesli Oroszország Ukrajna elleni agresszióját. Duda ezt csütörtöki londoni látogatásán mondta.

 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság januárban jelentette be, hogy nyitott az ötletre, hogy orosz és fehérorosz sportolók „semleges zászló alatt” vegyenek részt a 2024-es párizsi nyári olimpián, és lehetővé tegyék számukra a kvalifikációs versenyeken való részvételt.

 

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke később azt mondta, hogy orosz és fehérorosz sportolók részvétele nem jelenti azt, hogy a NOB „a történelem rossz oldalán áll”.

 hirdetes_810x300  

 

Lengyelország és a balti országok már február elején arra kérték a nemzetközi sportszervezeteket, hogy tiltsák meg az orosz és fehérorosz sportolóknak az olimpián és más sporteseményekben való részvételt az ukrajnai háború idején.

 

A lengyel Rzeczpospolita napilap február 9-én, csütörtökön megjelent felmérése szerint a lengyelek csaknem háromnegyede ellenzi az orosz és fehérorosz sportolók részvételét a 2024-es párizsi nyári olimpián.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök orosz és fehérorosz sportolók részvétele ügyében múlt pénteken az olimpia bojkottjára szólított fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.