Nyitókép forrása: SITA/Daniel Karmann/dpa via AP

 

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az Ukrajnának tankokat felajánló országok csak a politikai döntés meghozatala után szembesültek hazájuk haditechnikájának állapotával, és ezzel magyarázható a tankok átadásának késedelme – írja a Der Spiegel.

 

„Biztosan van politikai megoldás. Több ország azonban azzal szembesül, hogy hadseregük nem rendelkezik működőképes harckocsikkal, amelyeket átadhatnának [Ukrajnának]. A politikusok elküldték a raktárakba a katonáikat és rájöttek, hogy a tankjaik nincsenek felkészített és átadható állapotban Ukrajna számára. Vagy épp a fegyverrendszerek kijavítása fog több időbe telni. Ezek a problémák a Budeswehr (német haderő) esetében nem számítanak újdonságnak. Más országokban sincs ez másképp”

 

mondta Wallace. Ukrajna számára a világ minden részéről 357 tankot ajánlottak fel. Ezen belül több mint 100 német Leopard tankról szóló ígéret is született. Mára kiderült, hogy még 50-re sem futja, mert többen kihátráltak az ígéretek mögül különböző okokra hivatkozva.

 

Omladozik a nagy Leopard-koalíció, sorra hátrálnak ki a felajánlások mögül

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.