Nyitókép: AP Photo/Czarek Sokolowski

 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hétfői varsói látogatásán megígérte a lengyel kormányfőnek, Mateusz Morawieckinek, hogy Olaszország támogatja Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni védekezésben.

 

„Az ukrán oldalon állunk és leszünk, és Lengyelország is számíthat a támogatásunkra” – mondta Meloni a tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy Olaszország az invázió kezdete óta támogatja Ukrajnát anyagilag, katonailag és humanitáriusan is.

 

Morawiecki kijelentette, Lengyelország és Olaszország „pontosan egyformán ítéli meg az ukrajnai háborút”.

 hirdetes_300x300  

 

„Tudjuk jól, hogy a normális kerékvágásba való visszatéréshez, az energia- és gazdasági válság kezeléséhez és az infláció visszaszorításához Ukrajnának le kell győznie Oroszországot a viszonylag szabad világ országainak támogatásával”

 

– konstatálta Morawiecki.

 

Hozzátette: mindkét ország ígéretet tett arra, hogy további fegyverekkel látja el Ukrajnát a „minél hamarabbi béke elérése érdekében”.

 

A közelmúltban Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök keltett feltűnést azzal, hogy kijelentette: ha ő lenne a kormányfő, nem találkozna Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, mert őt tartja felelősnek saját országa lerombolásáért. Berlusconi korábban azt mondta, ha az ukrán csapatok nem támadják meg a szeparatista köztársaságokat Donbaszban, akkor a háború nem következett volna be.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!