Nyitókép: SITA/AP

 

Zoran Milanovic horvát elnök szerdán újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy „hitetlenkedve és félelemmel” követi az ukrán háborút, amelynek árát a „szerencsétlen nép” fizeti meg, nem „holmi New York-i hipszterek vagy gazdag oroszok”.

 

„Az első naptól fogva rémülettel és félelemmel kommentálom az eseményeket” – fogalmazott. Rámutatott: pénteken lesz egy éve, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen.

 

„Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörténik, és hogy ebbe az irányba halad” – mondta az elnök, hozzátéve: már egy éve arról beszél, hogy ki a felelős ezért a konfliktusért, és kinek mit kellett volna tennie, de többé nem teszi.

 hirdetes_810x300  

 

„Aki gondolkodik, az megértette, aki nem, az továbbra is ismételni fogja azokat a mantrákat, amelyeket a Daily Telegraphból, vagy a CIA, illetve a KGB tájékoztatóiból másolt ki”

 

– húzta alá.

 

Kiemelte: ő egy kis ország elnöke, aki bár nem közvetlenül, de valamilyen módon megpróbált fellépni az ellen, ami most folyik, mert „rettenetesen veszélyes és ellenőrizetlen”.

 

„Egyesek Európában az érzelmek és a gyűlölet teljes töltetével közelítik meg az ukrajnai konfliktust” – fogalmazott.

 

Végezetül megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy az ukrajnai konfliktus „amerikai és orosz háború”, és végül Washington és Moszkva között születik megállapodás.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.