Nyitókép forrása: SITA/Ben Birchall/Pool via AP

 

Ben Wallace brit védelmi miniszter szerint az orosz-ukrán háború még egy évig el fog tartani. Az LBC rádiónak nyilatkozva azt mondta, még 12 hónap múlva is az ukrajnai háború eseményeiről fogunk beszélni.

 

„Oroszország megmutatta, hogy nem érdekli sem az ukrán civilek sorsa, sem saját katonái élete. 12 hónapja itt tartunk – Vlagyimir Putyin orosz elnök katasztrofális, helytelen agressziója miatt 188 ezer orosz katona esett el vagy sérült meg”

 

mondta a brit miniszter. (Megjegyezzük, hogy az ukrán és az orosz veszteségekről szóló bejelentéseket sem lehet megbízhatóként kezelni – a szerk.)

 

Wallace szerint Putyin eredeti terve az volt, hogy három nap alatt elfoglalja Kijevet és három hét alatt minden ukrán nagyvárost – és ezzel letudja.

 hirdetes_300x300  

 

„A háromnapos támadásából 365 napos offenzíva lett, és még mindig nem érte el egyetlen célját sem”

 

mondta a brit védelmi miniszter.

 

Wallace arról is beszélt, hogy az egyik „kelet-európai NATO tagállammal tárgyalások folynak arról, hogy MiG-29-es vadászgépeket adna át Ukrajnának. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a NATO „nem közvetlen szereplője a háborúnak”.

 

Itt érdemes megjegyezni, hogy Wallace valószínűleg Szlovákiára gondolt, amely már hónapok óta fontolgatja kivont MiG-29-es vadászgépeinek átadását. Ráadásul épp a napokban látogatott el Nagy-Britanniába Rastislav Káčer megbízott szlovák külügyminiszter, aki szintén támogatja a MiG-ek Ukrajnának ajándékozását.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!