Nyitókép: AP/Yekaterina Shtukina

 

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese kijelentette, hogy Oroszország „megsemmisül”, ha elveszíti az ukrajnai háborút.

 

„Ha Oroszország leállítja a „különleges hadműveletet” anélkül, hogy győzelmet aratna, akkor Oroszország megsemmisül, és darabokra lesz szaggatva”

 

– írta Medvegyev a Telegramon, hozzátéve: „Ha az Egyesült Államok leállítja a kijevi rezsim fegyverellátását, a háború véget ér”.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz exelnök kijelentései egy nappal Joe Biden amerikai elnök beszéde után hangzottak el, aki azt mondta: „Ha Oroszország abbahagyná Ukrajna támadását, akkor véget érne a háború. Ha Ukrajna abbahagyná a védekezést, az Ukrajna végét jelentené”. Medvegyev ezeket a szavakat „rafinált hazugságoknak” nevezte.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi beszédében a helyi parlament előtt bejelentette, hogy Oroszország felfüggeszti részvételét az Új START-megállapodásban. A fegyverzet-ellenőrzési megállapodás korlátozza az atomfegyverek számát és kiterjedt ellenőrzéseket végez a nukleáris létesítményekben. Putyin szerint az ilyen ellenőrzések értelmetlenek lennének, miután az Egyesült Államok és szövetségesei kinyilvánították, hogy céljuk Oroszország katonai legyőzése Ukrajnában.

 

Medvegyev azt állítja, hogy ez „szükséges” döntés volt. „Ennek a döntésnek óriási hatása lesz általánosságban a világra, és különösen az Egyesült Államokra”.

 

 „Minden észszerű erő számára világos, hogy ha az Egyesült Államok Oroszország legyőzését akarja, akkor világkonfliktus küszöbén állunk. Ha az Egyesült Államok le akarja győzni Oroszországot, akkor jogunk van megvédeni magunkat bármilyen fegyverrel, beleértve a nukleáris fegyvereket is”

 

– mondta Medvegyev.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.