Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke még nem tudja megmondani, hogy a Za ľudí párt része lesz-e egy közös projektnek Eduard Heger miniszterelnökkel (OĽaNO).

 

„Szükséges, hogy Heger megtegye az első lépést, hogy megtalálja vagy megteremtse a politikai hátteret, meghatározza az értékrendjét, és utána tudunk beszélni. Mi nyitottak vagyunk. Úgy gondolom, hogy Heger nagyon konszenzusos ember, nem konfliktuspolitikus”

 

– mondta Remišová az RTVS 5 perc múlva 12 című műsorában.

 

 hirdetes_810x300  

Szerinte a Za ľudí egy stabil középpárt, amelynek megvannak a maga értékei és több tagja van, mint egyes koalíciós pártoknak együttvéve. Meggyőződése, hogy beváltották a választás előtti ígéreteiket, és nincsenek különféle ügyeik. „Bővítjük az elnökséget, jönnek a fiatalok” – tette hozzá.

 

Szerinte a Kék Koalíció példája azt mutatja, hogy nincsenek azonnali és gyors megoldások, és minden együttműködésnek elsősorban a bizalmon kell alapulnia.

 

„A háttérből nézve úgy tűnik, hogy Dzurinda úr hagyta magát beelőzni” – mutatott rá Remišová.

 

A jobboldal egyesítésekor szerinte nem tűnhet úgy, hogy senki nem akar senkivel egyesülni, és mindenkinek van valami kifogása a másik ellene. Ezért úgy gondolja, hogy a jobboldal vezetőinek észhez kell térniük.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!