Nyitókép: Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Az ukrán hadsereg „fájdalmas és nehéz” csatákat vív Donbasz térségében, amelynek fókuszában jelenleg Bahmut városa áll – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos esti beszédében vasárnap.

 

„Külön elismerésemet szeretném kifejezni a Donbaszban harcoló katonák bátorságáért, erejéért és kitartásáért” – mondta Zelenszkij. „Ez az egyik legnehezebb csata. Fájdalmas és nehéz” – tette hozzá.

 

A Donbasz régió Donyeck és Luhanszk régióból áll, amelyeket Oroszország annak ellenére annektált, hogy katonailag nem ellenőrizte őket.

 

  hirdetes_300x300   

Múlt héten az ukrán tisztviselők egyre többször számoltak be a Bahmut körül kialakult nehéz helyzetről, amelyet Oroszország a Donbasz egészének ellenőrzésére irányuló célkitűzése részeként szeretne elfoglalni. A város, amelynek szimbolikus jelentősége van, nagyrészt romokban hever.

 

Zelenszkij vasárnap köszönetet mondott azoknak a csapatoknak, akik „visszaverték a támadásokat, megsemmisítették a megszállót, megzavarták az ellenséges állásokat és a logisztikát, valamint megvédték határainkat és városainkat“.

 

„Köszönet az egész hadseregnek, őrségnek, határőrségnek, akik megvédik államunkat Bahmut, Vuhledar, Avdijivka, Siversk, Svatove, Lyman és Zaporizzsja frontján”

 

– mondta Zelenszkij.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!