Nyitókép: AP Photo/Michal Dyjuk

 

Lengyelország újabb tíz, német gyártmányú Leopard 2-es páncélozott harckocsit küld Ukrajnának még a héten – jelentette be a lengyel védelmi miniszter kedden.

 

„Négy harckocsi már Ukrajnában van, további tízet még a héten elküldünk Ukrajnának” – fogalmazott Mariusz Blaszczak sajtótájékoztatóján. A védelmi tárca vezetője a tájékoztatót követően elindult Stockholmba, az Európai Unió tagországainak este kezdődő védelmi miniszteri találkozójára, ahol az európai biztonsági helyzet és az Ukrajnának nyújtandó támogatás a fő téma.

 

Elmondta, hogy az értekezlet alkalmából különmegbeszélést folytat Boris Pistorius német védelmi miniszterrel. „Megbeszélésünk alapvető témája a Leopard tankok alkatrészeinek hiánya lesz” – fejtette ki.

 hirdetes_810x300  

 

Hozzátette, hogy ezt a problémát elsősorban a német hadiipar tudja megoldani, de Lengyelország is készen áll pótalkatrészek gyártására. „Készen állunk egy olyan központ létrehozására Lengyelországban, amely az Ukrajnába szállítandó Leopard tankok javításával és szervízelésével foglalkozna” – fogalmazott Mariusz Blaszczak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!