Nyitókép: Twitter/Ministerstwo Obrony Narodowej

 

A lengyel védelmi miniszter szerint az Európai Unió országainak továbbra is lépést kell tartaniuk az ukrajnai katonai támogatás mértékével és gyorsaságával, hogy aktívan segítsék Kijev háborús céljait. Mariusz Błaszczak az Uniós védelmi minisztereinek informális stockholmi találkozója után azt nyilatkozta, hogy kollégáival megegyezett a katonai támogatás mértékének és gyorsaságának a fenntartásával.

 

Błaszczak azt is megerősítette, hogy Lengyelország karbantartó központot hoz létre a Leopard 2A4 harckocsik számára a dél-lengyelországi Gliwice városában. Elmondta, hogy az „alkatrészellátás biztosításának szükségességéről” már beszélt Margarita Robles Fernandezzel, Spanyolország védelmi miniszterével. A lengyel védelmi miniszter szerint Németországnak „újra kellene kezdenie” a Leopard 2A4 harckocsik alkatrészeinek gyártását, miután azt húsz évvel ezelőtt leállították. Az újságíróknak azt mondta:

 

„Párbeszédet folytatunk a német féllel. (…) Ez azért fontos, mert azt tervezzük, hogy egy karbantartási központot hozunk létre az Ukrajnának szállított Leopard tankok számára.”

 

Hozzátette: Ahhoz, hogy ez a központ működjön, Lengyelországnak pótalkatrészekre van szüksége.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, wpolityce.pl nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!