Nyitókép: Blinken amerikai és Lavrov orosz külügyminiszter 2022. január 21-én, az orosz-ukrán háború kitörése előtt. SITA/AP Photo/Alex Brandon, Pool, File

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken arról számolt be, hogy múlt héten „konstruktív” megbeszélést folytattak Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel Indiában. Az amerikai féltől azonban nem tudott meg semmi újat.

 

A két tárcavezető a G20-as csoport diplomáciai vezetőinek ülésének keretében találkozott Indiában. Lavrov az orosz állami televíziónak azt mondta, hogy a találkozó 10 percig tartott és az atomfegyverekről, valamint az ukrajnai konfliktusról beszélgettek.

 

„Konstruktívan beszélgettünk, érzelemmentesen, kezet fogtunk” – írta le a találkozót Lavrov.

 

 hirdetes_810x300  

„Minden, amit hallottam, az az álláspont volt, amit már sokszor megfogalmaztak és hangsúlyoztak nyilvánosan. Őszinte és részletes értékelést adtam az Új START egyezségről, és arról, hogy miért tartottuk szükségesnek annak megszüntetését”

 

tette hozzá Lavrov.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök februárban jelentette be Oroszország részvételének felfüggesztését az Új START egyezményben. Ez volt az utolsó, még érvényben lévő egyezség Oroszország és az USA közt amely lehetőséget adott a két félnek az atomfegyverkezés ellenőrzésére.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!