Nem várt helyről kapott mélyütést a nyugati háborús propaganda - Körkép.sk
Hajnalka
 • HUF: 385.38
 • USD: 1.08
 • 2 °C
 • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Nem várt helyről kapott mélyütést a nyugati háborús propaganda

Az észtek magasrangú hivatalnoka elég egyértelműen fogalmazott az orosz lőszertartalékokról

Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

Gyakorlatilag tavaly májustól azt olvashatjuk a nyugati sajtóban vissza-visszatérő mantraként, hogy az oroszok hamarosan kifogynak a lőszerből. A háború már több mint egy éve tart, az oroszok pedig nem csak hogy nem fogytak ki a lőszerből, de kezdenek átállni hadigazdaságra, hogy biztosítsák az utánpótlást. A nyugati sajtó erőlködése, hogy Ukrajna felfegyverzése érdekében karnyújtásnyi távolságra tegye az ukrán győzelmet most újabb mélyütést kapott. Ráadásul nem egy perifériára szorított békepárti szakértőtől, hanem az ukránok mellett teljes mellszélességgel kiálló észtektől.

 

Az észt védelmi minisztérium legmagasabb rangú hivatalnoka, a védelmi beszerzésekért és programért felelős Kusti Salm a Newsweek amerikai magazinnak azt mondta:

 

“Oroszország több tüzérségi lőszert használ el naponta, mint amennyit Európa egy hónap alatt képes legyártani”

 

SJE Nyílt nap

fogalmazott. Hozzátette, hogy az oroszok tűzereje “olyan masszív, hogy mindenkiben meg kéne szólalnia a vészharangoknak”.

 

Az európai készletek a legfontosabb típusú lőszerekben kimerülőben vannak. Ma már ez az Achilles-sarka Ukrajna felfegyverzésének is. A NATO és az USA pedig még csak az elmúlt két három hónapban kezdte el sürgetni a szövetségeseket, hogy pörgessék fel a lőszergyártást. Ezt hangsúlyozta most ki az észt katonai hivatalnok is, aki szerint évi egymillió 155 milliméteres lőszer legyártására lenne szükség Ukrajna ellátásához és a NATO raktárainak egyidőben történő feltöltéséhez.

 

Közben a sajtóban sorra jelennek meg főleg britektől származó információk, hogy az oroszok kifogynak a lőszerből, vagy hogy lapátokkal küldik harcba az orosz újoncokat. Az Oroszországhoz közelebb álló országok ezen a téren kevésbé önáltató véleményt képviselnek. Legutóbb a litván hírszerzés vezetője beszélt arról, hogy az oroszoknak elég muníciója van ahhoz, hogy még két évig folytassák ezt a háborút.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Fehér István
2023. Már. 12. 12:09

Amit ma a "fényes nyugat" (USA+EU) megenged magának, az a legvadabb bolsevista időket idézi! Ezek vezető politikusai a háttérhatalom (DS) érdekeit képviselik a saját választóik akaratával szembe menve. Ezek EMBERISÉG ELLENI BŰNÖK, amiért ezeknek a politikai bűnözőknek felelniük kell! Remélem, hogy ez rövidesen be is fog következni, s először a börtönben fognak rothadni életük végéig, ahonnan majd a pokol kénköves bugyraiban semmisülnek meg az eszméikkel együtt!

  Petike
  2023. Már. 13. 15:00

  amit a terrorista ruszki állam muvel tehát gyilkolja a védtelen ukrán noket és gyerekeket azok az EMBERISEG ELLENI BUNOK és ezert felelni fognak a vezetoik Hágában.Tanár úr ooszehasonlítani az EUt és az USAt a bolsevizmussal az szégyen.Maga teljes mértékben bedolt a kremli propagandának szégyellheti magát.KIk is fojtották vérbe az 1848as és 1956os szabadságharcainkat az EU és az USA ugye ébredjen fel.

   Pufi1964
   2023. Már. 13. 15:47

   Az amit a nyugat művel maga a szégyen. Maga pedig bedőlt az USA által kézivezérelt nyugati propagandának. Az amit az ukránok művelnek a hazájukon belül az maga a szégyen kategória. A nemzetiségi jogok sárba tiporva, az ellenzéki sajtó betiltva, az ellenzéki pártok ellehetetlenítve. Ez ma az ukrán "demokrácia" amit az USA tart kézben. Az oroszok nem csinálnak mást mint megvédték az ukrajna területén élő orosz kisebbséget a nyolc éve tartó népirtástól. Most ők irtják az ukránokat ilyen ez az adok kapok. Érdekes hogy a beteg gyomrod csak az ukrán civilek mészárlását nem veszi be, de az oroszok ukránok általi nyolc éve tartó kegyetlen öldöklését igen. Miféle emberek vagytok ti amikor mindezt orosz propagandának állítjátok be? Hányok tőletek

   Zoz
   2023. Már. 14. 18:39

   Petya! Lehet menni harcolni a gonosz ellen! Szegény ukránoknak mennyivel jobb lenne a béke, mint a halál. A barátaid nem az ukránoknak akarnak jót, hanem magunknak több hatalmat úgy, hogy legyengitik az ellenfelet.

Mester Béla
2023. Már. 13. 11:10

Ez is, sötét náci fideszes banda? A lopott pénzből fenntartva?

Petike
2023. Már. 13. 17:14

pufi a terrorista orosz állam veszélyt jelent a világbékére én persze nem azt állítom hogy az ukránok nem kovettek el hibákat de még véletlenul sem mészárolták leasem Donyeckban sem Luhanszkban a ruszkikat.Semmiféle népirtás ott nem volt ellenben azzal ami most ott torténik.Hála Istennek hogy tagjai vagyunk a NATOnak így mi nagyobb biztonságban vagyunk.Látom te is fújod a kremli propagandát és bedoltél neki mint Fehér tanár elvtárs a nagy ruszkibarát.En éltem és dolgoztam nyugaton de konnyen lehetséges ha a választássok rosszul végzodnek szeptemberben megyek vissza mert akkor engemet itt semmi sem fog visszatartani.En kokeményen az EU és a NATO híve vagyok és az ellenkezojérol még egykori tanárom Fehér tanár elvtárs sem fog meggyozni.Ha nektek ennyire tetszik az amit a ruszkik muvelnek akkor irány Moszkva.

  Tamás
  2023. Már. 14. 12:58

  Szépen benyelted a nyugati propagandát.Már évekkel ezelőtt is cikkeztek az ujságok és helyi tudósítások is voltak,hogy sokan meghalnak kelet ukrajnában az összetűzésekben.Mai napig kapja Donyeck az ukrán tüzérségi csapásokat,videók képek formájában meg lehet tekinteni.Minden fent van a neten te sügér!!! Igazi madár vagy!Minden fent van a neten de te még a tényeket is meghazudtolod.

   Petike
   2023. Már. 14. 17:02

   nem dolok be a ruszki propagandának és hazudozásoknak ne erolkodj.

Matt
2023. Már. 13. 18:29

Köszönjük a cikk írójának hogy lefordította magyarra az FSZB eme független, objektív beszámolóját oroszrol. Remélem következőleg lekozlik a Gorbacsovrol szóló cikket is amiben ki van festve hogy miért is volt nagy hiba feloszlatni a Szovjetuniót és újból be kéne vonulni tankkal Szlovákiába.

Misa
2023. Már. 13. 19:37

Petike akkor huzzal el ursulahoz meg bödönhöz vodkazni.mert tei olyan bornnyu vagy mint ök.2014.ota ölik az orosz kissebseget edig turték.betelt a pohar náluk is.szegeny ukranok hányhatnek vagyok.majd te dolgozol helyettuk nyugaton ukran fönökkel.!!!!agyatlan holnap indulj natoba.

  Petike
  2023. Már. 14. 12:51

  Misa ha a primitivizmus fájna akkor reggeltol esig ordítoznál én dolgozok ukránokkal akik sajnos egy igelittáskákkal menekultek ide mert a terrorista oroszok szétlotték a lakoházaikat ami pedig a ruszki lakosság állítolagos likvidálását illeti van rá bizonyítékod mert látom te is bedoltél a kremli propagandának de a ruszki legyilkolásokrol igenis VANNAK bizonyítékok.HAJRA EU HAJRA USA SLAVA UKRAINE.RUSZKIK HAZA.

  Petike
  2023. Már. 14. 12:52

  eloszor is tanuld meg a magyar helyesírást Misa

Zsolt
2023. Már. 14. 15:00

Szomorú, hogy ennyi magyar beszopja az orosz propagandát. Nem tanultatok semmit, sem az első, sem a második világháborúból. Megint a rossz oldalon álltok. Megint elárultatok a nyugati demokrácia értékeit.

  Petike
  2023. Már. 14. 17:06

  koszonom Zsolti végre egy normális hozzászolás holnap unnepeljuk nemzeti unnepunket a magyar forradalom és szabadságharc 175ik évforduloját kik is fojtották vérbe a forradalmat 1849ben igen az EU és az USA fojtották vérbe úgy ahogy az 1956os forradalmat is az EU és az USA fojtották vérbe.Hova jár a sok magyar fiatal kulfoldre tanulni és dolgozni tán Moszkvába vagy Szamarába vagy Pétervárra igen megint a rossz oldalon állunk.RUSZKIK HAZA.

   Andras
   2023. Már. 15. 12:17

   Petike áruld már el nekem, hogy ki használt a történelemben eddig egyedüliként atombombát civilizáció ellen, ártatlan emberek milliói ellen??? Szólj ha kell segítség! Na ez az ország a főgonosz! A woke kultúrájukkal, a BLM mozgalmakkal és a nagyon primitív, népbutító ideológiájukkal!

Petike
2023. Már. 15. 12:32

András a 3 nagyhatalom 1945 nyarán felszolította Japánt hogy tegye le a fegyvert kulonben a japánok nem betertva a genfi eloírásokat kegyetlenul bántak a brit ausztrál és az amerikai hadifoglyokkal.En tudom hogy nem helyes volt ledobni az atombombát Japánra de válasz volt az 1941es Pearl Harbourrra.De azzal nem dicsekedsz hogy Szaddam Husszein vegyi fegyvereket vetett be a síták ellen és tobb tízezer síta meghalt.Mellesleg a fogonosz a terrorista orosz állam

Andras
2023. Már. 15. 12:59

Egyszer ha lesz módod látogasd meg a hiroshimai múzeumot, reggel 8:15 dobták le az atomot a nyüzsgő városra a te amerikai példaképeid, a legjobbak, a legszebbek...Petike ha egyszer lesz proletár forradalom, úgy érzem te az első sorban fogsz pattogni!

  Petike
  2023. Már. 17. 19:34

  En az EU és a NATO KOKEMENY híve vagyok.RUSZKIK HAZA.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket