Nyitókép: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Szerdán Kijev azzal vádolta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy újabb feleket próbál bevonni az ukrajnai konfliktusba.

 

A vád nem sokkal azután jelent meg, hogy Washington bejelentette, kedden egy amerikai MQ-9 megfigyelő drón a Fekete-tenger vizébe zuhant, miután a nemzetközi légtérben ütközött egy orosz Szu-27-es vadászgéppel.

 

Kijev szerdai közleménye szerint ezt az incidenst „Oroszország provokálta”, és ezzel Putyin „jelezte, hogy kész a konfliktus kiterjesztésére (Ukrajnában), hogy más feleket is bevonjanak” – mondta Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.

 hirdetes_400x285  

 

Danilov szerint Putyin „mindent egy lapra tesz fel” Ukrajnában, taktikája pedig a „folyamatos tétemelés” abban a reményben, hogy a számára jelenleg nem kedvező körülmények megváltoznak.

 

A Fekete-tenger vizébe zuhant kedden egy amerikai MQ-9 megfigyelő drón, miután a Pentagon közölte, hogy a nemzetközi légtérben ütközött egy orosz Szu-27-es vadászgéppel. A Pentagon szerint a drón rutinműveleteket végzett a nemzetközi légtérben az incidens idején.

 

Az orosz védelmi minisztérium viszont azt állítja, hogy az orosz vadászrepülőgépek semmilyen fizikai kapcsolatba nem kerültek az amerikai drónnal, nem használták fegyverrendszerüket, és épségben visszatértek bázisukra. Moszkva szerint az amerikai drón kezelői túl heves manővert hajtottak végre, ami miatt a gép magasságot vesztett és a tengerbe zuhant.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!