Nyitókép: Unsplash

 

A lengyelek 47 százaléka azon a véleményen van, hogy az országnak bojkottálnia kellene a jövő évi párizsi nyári olimpiát, ha orosz és fehérorosz sportolók is részt vehetnek rajta – derült ki a legfrissebb felmérésből.

 

„Lengyelországnak nem szabadna részt vennie a 2024-es párizsi olimpián, bojkottálnia kellene az eseményt” – mondta a válaszadók 47 százaléka a Social Changes ügynökség felmérésében arra a kérdésre, hogy mit tegyen Lengyelország, ha az olimpián orosz és fehérorosz sportolók is indulnak.

 

A válaszadók további 38 százaléka szerint Lengyelországnak részt kellene vennie a jövő évi olimpián, míg 15 százalékuk szerint Lengyelországnak lehetővé kell tennie, hogy sportolói semleges zászló alatt versenyezzenek.

 hirdetes_400x285  

 

A felmérést március 10. és 13. között végezték 1 050 fős mintán.

 

A 2022. február 24-én kezdődött Ukrajna elleni orosz katonai inváziót követően számos rendezvényről eltiltották az orosz és fehérorosz sportolókat – emlékeztet a PAP. Az ukrajnai háború kezdete óta 244 ukrán sportoló vesztette életét.

 

Idén január végén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közölte, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy az oroszok és a fehéroroszok semleges résztvevőként szerepeljenek az olimpián, ami azt jelentené, hogy az olimpiai zászló alatt versenyeznének – de csak azok, akik nem támogatják Vlagyimir Putyin orosz elnököt. A világ 34 országának kormánya, köztük Lengyelország, azt követeli a NOB-tól, hogy vizsgálja felül ezt a döntést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!