Nyitókép: Getty Images

 

Az orosz elnöki adminisztráció munkatársait arra kötelezték, hogy március végéig cseréljék le iPhone-jukat más márkájú okostelefonra és más operációs rendszerre – tájékoztatott az Ukrajinska Pravda portál az orosz Kommerszantra hivatkozva.

 

„Nincs több iPhone. Vagy dobd ki, vagy add oda a gyerekeknek. Ezt március végéig mindenkinek meg kell tennie” – idézett a média egy meg nem nevezett tisztviselőt.

 

A média szerint a kérés biztonsági aggályokkal kapcsolatos. A Kreml meggyőződése, hogy az eszközök sebezhetőbbek a nyugati szakemberek hackertámadásaival és kémkedésével szemben, mint más okostelefonok.

 hirdetes_810x300  

 

Ennek eredményeként a Putyin-adminisztráció tisztviselőinek azt tanácsolták, hogy vásároljanak Android operációs rendszert (OS), annak kínai alternatíváit, vagy az Aurora operációs rendszert, ami nem más, mint az orosz Linux-alapú operációs rendszer.

 

A Kreml állítólag még azt is fontolgatja, hogy új „biztonságos” telefonokat vásároljon alkalmazottaiknak, amivel könnyebben teljesítenék az amerikai technológiától való megszabadulásra vonatkozó parancsot.

 

A rendelkezésre álló jelentések szerint a regionális belpolitikai alkalmazottaknak is ajánlásokat kell adni az iPhone-októl való megszabadulásra.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!