Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andrew Harnik

 

J.D.Vance republikánus szenátort (Ohio) nem igazán érdekli, mi lesz Ukrajna sorsa, és nem érti miért az ukrán határra figyel az USA vezetése. A politikus The American Conservativenak adott interjúját a Mandiner szúrta ki.

 

Vance szerint a háborúpárti héják a jobb- és baloldalon egyaránt irracionálisan gondolkoznak a konfliktusról. A baloldal Putyin-gyűlölete pedig a 2016-os választásokban gyökeredzik, az oroszokat hibáztatják Trump hatalomra kerüléséért.

 

Vance ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az USA számára nem Oroszország a fő ellenség, hanem egyértelműen Kína. Úgy vélte, hogy Kínán kívül nincs másik feltörekvő hatalom, amely valódi riválisa lehetne az Egyesült Államoknak.

 

 hirdetes_300x300  

Nem tartja logikusnak, hogy ennek ellenére az USA figyelmét miért Kelet-Európa köti le, bár azt leszögezte, hogy az amerikaiak háborús lelkesedése kezd alábbhagyni.

 

„Ez talán egy jel lehet, hogy reménykedjünk a vérontásnak hamarosan véget vető tárgyalásos rendezésben, de ígéretnek semmiképpen sem tekinthető”

 

fogalmazott. Hozzátette, a Biden-adminisztráció az „eszkaláció megszállottja”. Reményét fejezi ki, hogy a legközelebbi jelentős frontvonalbeli változáskor lesz, aki felveti majd, hogy ideje lezárni ezt a konfliktust.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!