Nyitókép forrása: SITA/Mark Zaleski/The Tennessean via AP

 

Keveset imádkoztak – poénkodott David Pakman amerikai progresszív politikai újságíró és kommentátor az amerikai nashville-i keresztény iskolában történt lövöldözés áldozatain a Twitteren. Bejegyzése nagy felháborodást váltott ki, így Pakman kénytelen volt törölni posztját.

 

A progresszív amerikai újságíró finoman kifejezve is gúnyt űzött a nashville-i lövöldözés hat halálos áldozatából.

 

„Nagyon meglepő, hogy egy keresztény iskolában történt tömeggyilkosság, hiszen az ilyen szörnyű eseményekért gyakran a nem kellő gyakoriságú imádkozást okolják. Lehetséges, hogy nem imádkoztak elég gyakran vagy megfelelően annak ellenére, hogy keresztény iskoláról van szó?”

 

írta a Twitteren a CNN és a The New York Times által is foglalkoztatott újságíró, akinek Youtube-csatornáját 1,6 millióan követik.

 hirdetes_810x300  

 

Az sajnos nem újdonság, hogy a balliberális bértollnokok ilyen felhanggal beszélnek és írnak a nashville-i incidensről. Annak elkövetője, Audrey Hale egy „transznemű biológiai nő” volt, aki a presbiteriánus magániskolában három kilencéves gyermeket és három 60 év körüli felnőttet lőtt agyon, mielőtt a rendőrök vele is végeztek. A háromból az egyik gyereket aközben lőtte le, hogy az megpróbálta bekapcsolni a tűzjelzőt, hogy azzal hívjon segítséget és mentse meg társait.

 

Hale saját magát férfiként definiálta, a hatóságok a támadás előtt nem tartották veszélyesnek, bár a rendőrség azt közölte, hogy érzelmi problémák miatt járt orvoshoz.

 

Hale közzétett egy kiáltványt is, ami szerint nemcsak ebben az iskolában, hanem több más helyen is támadást tervezett.

 

Rendkívül figyelemreméltó, hogy a kiáltványt a hatóságok nem akarják nyilvánosságra hozni, részben a tartalma, részben az LMBTQ-aktivisták nyomása miatt. Ez utóbbiak élesen tiltakoztak az ellen, hogy a közvélemény megismerkedjen a transznemű elkövető indítékaival.

 

A rendőrség mindenesetre tett arra vonatkozóan homályos utalásokat, hogy az elkövető saját nemváltásával kapcsolatos önazonosságtudatára akarta felhívni a figyelmet. Valószínű, hogy a gyűlölet miatt választotta először éppen ezt az iskolát, amelynek korábban ő is diákja volt.

 

Részleteket azonban csak a kiáltvány tudna elárulni, azt azonban nem hozzák nyilvánosságra (egyelőre).

 

Az amerikai sajtóban információk jelentek meg az elkövető lelki betegségével és enyhe autizmusával kapcsolatban.

 

A szakértők arra figyelmeztettek az USA-ban, hogy a transzgender mozgalmak felemelkedésével jelentősen megnő az ebből a környezetből szárba szökkenő gyűlölet-bűncselekmények száma is. A nashville-i tragédia már a negyedik volt a sorban az elmúlt öt évben. Ezek azok az esetek, amelyekről a nyilvánosság tudomást szerzett.

 

Egy másik felvetés azt firtatja, hogy ezeknek az eseteknek nem lehet-e köze az elkövetők által szedett hormonokhoz, amit a nemváltás miatt fogyasztottak. A nők ugyanis nagyon-nagyon ritkán válnak sorozat- vagy tömeggyilkossá. A The New York Times és a Forbes közlése szerint az USA-ban 1966 óta 172 olyan lövöldözés volt, amely több mint 4 halálos áldozatot követelt, és ezek közül csak 4 volt olyan, amit nők követtek el. Arra pedig, hogy egy nő puskával felfegyverkezve egy iskolában hajtson végre gyilkosságokat, eddig nem volt példa. 

 

Maga a transzgender lobbi kommunikációja is olaj a tűzre. Az USA-ban nagyon sok transznemű hangadó beszél „népirtásról”, amit a többségi társdalom a transzneműek terhére követ el, és szerintük ez ellen a kisebbségnek joga van védekezni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!