Nyitókép forrása: US Embassy Budapest

 

David Pressman budapesti amerikai nagykövet bejelentésre készül szerdán (április 12.). A balliberális magyarországi sajtó információi szerint az USA szankciókra készül Magyarország vagy magyarországi személyek ellen.

 

A Soros György médiabirodalmához sorolt 444.hu több, egymástól független diplomáciai forrástól úgy értesült, hogy Pressman amerikai nagykövet szerdai sajtótájékoztatóján olyan bejelentésre készül, amely szerint az amerikai kormány büntetőintézkedésekre készül a magyar kormánnyal szemben. Állítólag elsősorban befolyásos magyarországi személyek kerülhetnek fel valamilyen feketelistára.

 

Közben az amerikai nagykövetség által finanszírozott plakátkampány indult Magyarországon a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport szervezésében. A plakátok az 1956-as magyar forradalom és szabadságharc és az ukrajnai háború között vonnak párhuzamot „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna” szlogennel.

 

 hirdetes_400x285  

Egy másik plakáton az szerepel, hogy „béke akkor lehet Ukrajnába, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul”.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a 444 cikke azután jelent meg, hogy a The Economist arról írt, hogy a Pentagon-leaks botránya kapcsán kiszivárgott dokumentumok szerint Magyarországot is lehallgatta az USA, akárcsak Izraelt, Dél-Koreát és más szövetségeseit.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.