Nyitókép forrása: US Embassy Budapest

 

David Pressman budapesti amerikai nagykövet bejelentésre készül szerdán (április 12.). A balliberális magyarországi sajtó információi szerint az USA szankciókra készül Magyarország vagy magyarországi személyek ellen.

 

A Soros György médiabirodalmához sorolt 444.hu több, egymástól független diplomáciai forrástól úgy értesült, hogy Pressman amerikai nagykövet szerdai sajtótájékoztatóján olyan bejelentésre készül, amely szerint az amerikai kormány büntetőintézkedésekre készül a magyar kormánnyal szemben. Állítólag elsősorban befolyásos magyarországi személyek kerülhetnek fel valamilyen feketelistára.

 

Közben az amerikai nagykövetség által finanszírozott plakátkampány indult Magyarországon a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport szervezésében. A plakátok az 1956-as magyar forradalom és szabadságharc és az ukrajnai háború között vonnak párhuzamot „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna” szlogennel.

 

Egy másik plakáton az szerepel, hogy „béke akkor lehet Ukrajnába, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul”.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a 444 cikke azután jelent meg, hogy a The Economist arról írt, hogy a Pentagon-leaks botránya kapcsán kiszivárgott dokumentumok szerint Magyarországot is lehallgatta az USA, akárcsak Izraelt, Dél-Koreát és más szövetségeseit.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.