Nyitókép: Olmo Calvo/AP

 

Az olasz kormány kedden országos szükségállapotot hirdetett a növekvő bevándorlás miatt. Ezt azzal indokolta, hogy gyorsan reagálni kell a Földközi-tengeren keresztül az országba érkező migránsok nagy számára. 

 

A rendkívüli állapot hat hónapig lesz érvényben. Az ország déli részének rendkívül érintett régiói a kormány döntése alapján kezdeti ötmillió eurót kapnak – erősítette meg Giorgia Meloni olasz miniszterelnök hivatala a DPA-nak.

 

Az ANSA azt írta, hogy a rendkívüli állapot célja az is, hogy egyszerűsítsék a menekültek új befogadóállomásainak létrehozását.

 hirdetes_400x285  

 

„Ez egy olyan probléma, amely a következő tíz évben biztosan velünk marad, és ez a helyzet megterheli az állam infrastruktúráját” – mondta Nello Musumeci polgári védelmi és tengerpolitikai miniszter. „Szükség van rá, mert olyan emberekről beszélünk, akiknek jogaik vannak, és akikhez felelősséggel kell közelednünk” – hangsúlyozta.

 

Olaszországba az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt az észak-afrikai bevándorlók és menekültek száma, akik az ország déli partjaira érkeztek. Csak az elmúlt napokban több mint 3000 ember érkezett az országba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!