Nyitókép: Pexels.com

 

Egy magán lányiskola brit tanára kénytelen volt bocsánatot kérni 11 éves tanulóitól, amiért lányoknak nevezte őket. Az információt az említett tanár szavaira hivatkozva közölte a Telegraph.

 

Az eset azután kezdődött, hogy a filozófia- és hittanár, akinek kilétét a média nem hozta nyilvánosságra, óra elején „jó napot, lányok” szavakkal köszöntötte a diákokat.

 

Az iskola tanulói, ahol az éves tandíj összege átszámítva meghaladja a 20 000 eurót, utólag panaszkodtak és kifogásolták, hogy az osztályban nem mindenki vallja magát nőnek, az egyik diák pedig még arra is felszólította a tanárt, hogy ismerje el azokat a névmásokat, amelyekkel azonosítják magukat.

  hirdetes_300x300   

 

A tanulók másnap felírták a neveiket és a hozzájuk tartozó névmásokat a táblára, miközben az egyik gyerek többes szám harmadik személyű névmását használt. A diákok panaszt tettek, miután a tanárnő megtagadta kérésüket, és azt mondta, be kell vonnia a szülőket, ha a diák által preferált névmások eltérnek a biológiai nemétől.

 

A brit Daily Mailnek névtelenül nyilatkozó tanár azt mondta, hogy az élmény „megalázó és kínos” volt.

 

„A hét vége előtt valamiféle fegyelmi eljárásban voltam, és az igazgató közölte, hogy bocsánatot kell kérnem a lányoktól”

 

– tette hozzá.

 

Miután a tanár bocsánatot kért tanítványaitól, az iskola vezetősége megtagadta az eredetileg egy megbízatási időre megkötött munkaszerződésének meghosszabbítását.

 

A Daily Mail és a Telegraph megkereste a független Girls’ Day School Trust szervezetet, amely alá a magániskola tartozik. Az újságírók kérdéseire azonban nem válaszolt.

 

Štandard.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!