Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A Sme rodina nem ért egyet a Smerrel a külpolitikai kérdésekben – jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a JOJ televízió csütörtöki műsorában. Vitapartnere, a smeres Ladislav Kamenický azt állította, hogy a Smer „egyértelműen proeurópai irányultságú párt”.

 

Krajniak szerint a Sme rodina feltétele egy esetleges kormánykoalíciós együttműködésnél az, hogy pártja választási programjának tételei bekerüljenek az új kormányprogramba, valamint az „összehangolt külpolitikai együttműködés Szlovákia legközelebbi partnereivel”.

 

A Sme rodina szerint a feltételeknek sem a Republika, sem a Smer nem felel meg. Krajniak kijelentette, hogy a leginkább az zavarja a Smer retorikájában, hogy a német katonákat a Wehrmacht katonáinak titulálja, miközben Németország Szlovákia legnagyobb kereskedelmi partnere, és szoros gazdasági együttműködést kell vele fenntartani.

 

 hirdetes_810x300  

Kamenický szerint a Smer „szuverén” véleménye az ukrajnai háborúról, hogy minél előbb be kell szüntetni a harcokat és tárgyalni kell a békéről.

 

Krajniak erre azzal reagált, hogy a Sme rodina is békét akar, de erről Szlovákia nem dönthet, csak az ukránok és az oroszok. Hozzátette, nem akarja, hogy Szlovákia is úgy elszigetelődjön, mint Magyarország. Abban smeres kollégájával egyetértett, hogy Ukrajna NATO-tagsága nem időszerű és irreális.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!