Nyitókép: AP Photo/Ali Unal

 

Csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök újabb verbális támadást intézett az LMBTQ+-emberek ellen az elnök- és parlamenti választások előtti kampány során, és kijelentette: „Az LMBT ellen vagyunk”. Erről az AFP ügynökség számolt be, amely emlékeztetett arra, hogy a leghosszabb ideig regnáló török ​​vezető fokozta választási kampányát, miután egészségügyi problémák miatt a múlt héten három napra kiesett.

 

Az AFP megjegyzi, hogy Erdogan az utóbbi időben a Nyugatot és az ellenzéket támadja, amiért támogatja az ún. liberális agendát, amely magában foglalja az LMBTQ+-emberek és nők jogait.

 

„Az LMBT ellen vagyunk… A család számunkra szent. Az erős család erős nemzetet jelent. Mindegy, mit tesznek, Isten elég nekünk”

 

 hirdetes_300x300  

– jelentette ki Erdogan a giresuni nagygyűlésen.

 

„Újra az örök kultúrháborúk szításával próbálja egyesíteni maga körül a tömegeket” – mondta Gönül Tol, a törökországi Közel-Kelet Intézet igazgatója az AFP-nek. „Mecsetekben kampányol, hamisan azt állítva, hogy az ellenzék megszünteti a vallásügyi igazgatóságot (diyanet), és kiközösíti az LMBTQ-közösséget tisztátalannak és deviánsnak nevezve” – magyarázta Tol.

 

A közvélemény-kutatások szerint valószínűleg nagyon szoros lesz a választási harc a 69 éves hivatalban lévő elnök és a 74 éves Kemal Kilicdaroglu között. Ugyanakkor Törökország posztoszmán kori történetének egyik legfontosabb eseménye lesz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!