Nyitókép: AP Photo/Andriyenko Andriy

 

Oroszország hétfőre virradó éjjel kiterjedt légitámadás-sorozatot indított Kijev és több más ukrajnai terület ellen – közölték hétfőn reggel ukrán tisztségviselők.

 

Három ember megsérült a kijevi Szolomjanszkij kerületben történt robbanásokban, két másik pedig Szvjatosin kerületben a lezuhanó dróndaraboktól – közölte Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon. Sevcsenko kerületben dróndarabok csapódtak egy kétszintes épületbe, károkat okozva – tette hozzá.

 

A kijevi katonai közigazgatás közlése szerint összesen 30 pilóta nélküli légi járművet észleltek és lőttek le a főváros légterében.

 hirdetes_300x300  

 

Drón darabjai hullottak az ukrán főváros egyik polgári repülőtere, a Zsuljani légikikötő kifutópályájára is.

 

Ukrajna legfelsőbb katonai parancsnoksága azt közölte, hogy megsemmisítették mind a 35 Sahed típusú, iráni gyártmányú drónt, amelyeket Oroszország az éjszaka folyamán indított különböző célpontok ellen az ország különböző részein.

 

Az orosz erők fokozták a kelet-ukrajnai Bahmut ágyúzását – közölte az ostromlott város védelméért felelős ukrán tábornok.

 

Tizenhat rakétacsapást regisztráltak az éjjel, elsősorban Harkiv, Herszon, Mikolajiv és Odessza megyékben fekvő városok ellen – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara. „Sajnos vannak halott és sebesült civilek, továbbá magas épületek, magánházak és más polgári infrastruktúra sérült meg” – áll a jelentésben.

 

Szerhij Bratcsuk, az odesszai katonai közigazgatás szóvivője Telegram-csatornáján fényképeket tett közzé egy nagyméretű lángoló épületről, amelyben közlése szerint többek között egy élelmiszerraktár volt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!