Nyitókép: Jekaterina Štukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője ne igyon és ne írjon a közösségi oldalakon – mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

 

„Medvegyevnek kevesebb vodkát kellene innia, mielőtt a Telegramra megy” – jelentette ki az ukrán diplomácia vezetője a Bild című német lapnak adott interjújában. Egyúttal azt is megjegyezte, Medvegyevnek „biztos szerepe van az orosz stratégiai kommunikáció természetében”.

 

Az orosz exelnök, aki egy időben miniszterelnök is volt, a közösségi oldalakon rendszeresen kontroverz módon kommentálja a külpolitikát és az ukrajnai háborút.

 hirdetes_300x300  

 

A Kreml elleni állítólagos dróntámadás után, amelyet Oroszország Ukrajnának tulajdonít, a múlt héten kijelentette, hogy nincs más lehetőség „csak (Volodimir) Zelenszkij és csapata fizikai megsemmisítése”.

 

Márciusban pedig, amikor a Nemzetközi Büntetőbíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz vezető ellen háborús bűnök miatt, Medvegyev azt írta, hogy a bíróság „tetves nemzetközi szervezet”, és utalt arra, hogy Oroszország esetleg lebombázhatja. A politikus például a német Bundestag bombázásával, hadüzenettel vagy atomháborúval is fenyegetőzött.

 

A kritikusok szerint Medvegyev bejegyzései egy bizonyos politikai fontosság fenntartására irányuló törekvés részei, miközben próbál radikálisabbnak tűnni Vlagyimir Putyinnál, ezzel legitimálva a jelenlegi orosz elnök döntéseit.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!