Nyitókép: Iryna Rybakova via AP

 

A németek többsége azt szeretné, ha Kijev tárgyalásokat kezdene Moszkvával az ukrajnai háború befejezése érdekében. Ez a YouGov felmérésének eredményeiből következik.

 

A felmérésben résztvevők arra a kérdésre válaszoltak, hogy Ukrajnának jelenleg tárgyalnia kellene-e Oroszországgal a háború befejezéséről. Az eredmények azt mutatják, hogy a válaszadók 55 százaléka támogatja az azonnali béketárgyalásokat, míg 28 százaléka ellenzi.

 

A felmérés szerint ráadásul a németek 54 százaléka ellenzi Ukrajna felvételét az Észak-atlanti Szövetségbe.

 hirdetes_300x300  

 

A DPA emlékeztetett arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívást kapott a júliusi vilniusi NATO-csúcsra, és reméli, hogy országa ott kap meghívást a Szövetséghez való csatlakozásra.

 

A NATO-tagországok, köztük az Egyesült Államok és Németország, állítólag a közelmúltban zárt ajtók mögött világossá tették, hogy a vilniusi csúcstalálkozón nem kívánnak semmilyen kötelezettséget vállalni a 2008-as homályos nyilatkozaton túl. A Szövetség tagállamainak vezetői ekkor Bukarestben megegyeztek, hogy Ukrajna és Grúzia NATO-taggá válhat, de nem tűztek ki konkrét dátumot a belépésre.

 

A YouGov szervezet május 5. és 10. között végzett felmérést 2147 fős mintán.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!