Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster

 

Joe Biden amerikai elnök családja érintett lehet egy éppen kibontakozóban lévő romániai korrupciós botrányban – jelentette be szerdán az amerikai képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus tagja, James Comer.

 

A megszellőztetett információk szerint az amerikai elnök korábban pénzt fogadott el Gabriel „Puiu” Popoviciu román üzletembertől, aki hat évvel ezelőtt korrupció miatt ítéltek el. Egy 36 oldalas jelentés arra mutatott rá, hogy két és fél év alatt hárommillió dollár vándorolt Popoviciu Bladon Enterprises nevű cégétől a Robinson Walker LLC vállalathoz, amelyet az a Rob Walker vezet, aki az amerikai elnök fia, Hunter Biden üzlettársa.

 

A romániai kifizetés egy másik, szintén 3 millió dollár körüli összeget igazol, amely 2017-be érkezett a kínai CEFC China Energy nevű vállalattól. Ennek a tételnek a harmada a Biden család három tagja között oszlott meg. Popoviciut ugyani jogerősen elítélték korrupció miatt, jelenleg Londonban tartózkodik, és a román hatóságok hiába várnak a kiadatására.

 

 hirdetes_300x300  

Mandiner, Maszol

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.