Nyitókép: Profimedia.sk

 

A multimilliárdos Elon Musk a hét elején nagyon keményen támadta a progresszivizmus amerikai finanszírozóját, Soros Györgyöt a közösségi oldalán. A kritikusok szerint ezzel a szélsőségeseket bátorítja – írja a Štandard.

 

A Twitter, a Tesla és a Space X cégek tulajdonosa, Elon Musk kijelentette, hogy Soros György amerikai milliárdos „a civilizáció struktúráját akarja aláásni”, és azt állítja, hogy Soros „utálja az emberiséget”.

 

Musk hétfői tweetjében Sorost az X-Men film gazemberéhez, Magnetóhoz hasonlította, aki a képregénytörténet szerint éppúgy túlélte a holokausztot, mint maga Soros.

 hirdetes_300x300  

 

Musk így csatlakozott azokhoz, akik már régóta bírálják Sorost, és azzal vádolják őt, hogy aláássa a hagyományos társadalmat a progresszivizmus minden dimenzióját támogató nem-kormányzati hálózatán keresztül, a mesterséges abortusztól az LMBT-n át a tömeges migrációig.

 

Jonathan Greenblatt, az Anti-Defamation League, az antiszemitizmust figyelő és az ellen küzdő polgári csoport vezérigazgatója bírálta Musk megjegyzését, mondván, hogy az „bátorítja a szélsőségeseket”.

 

A CNBC-nek adott keddi interjújában Musk megvédte bejegyzéseit, mondván, nem törődik vele, hogy esetleg elriaszthatják cégei ügyfeleit.

 

„El fogom mondani, amit el akarok mondani, és ha ez pénzvesztéssel jár, akkor legyen”

 

– mondta Musk a CNN szerint.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.