Nyitókép forrása: SITA/Vatican News via AP

 

Ferenc pápa személyes békeköveteket küldene Kijevbe és Moszkvába azzal a céllal, hogy megpróbálja meggyőzni a feleket a tűzszünetről – közölte a vatikáni hírekre szakosodott Sismografo. A lap szerint ez lehet az a „küldetés”, amelyről a Szentatya magyarországi látogatása után beszélt az újságíróknak.

 

A tervek szerint Matteo Zuppi bolognai bíboros menne Kijevbe, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyaljon, Claudio Gugerotti érsek, a Vatikán keleti egyházak osztályának vezetője pedig Moszkvában Vlagyimir Putyin elnökkel egyeztetne.

 

A Sismografo szerint mindkét elnök beleegyeztett a találkozókba.

 

 hirdetes_300x300  

Matteo Bruni, vatikáni szóvivő a sajtónak nem cáfolta, de nem is erősítette meg a lap értesüléseit, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy Pietro Parolin vatikáni külügyminiszter nemrég azt mondta, „most jött el az idő, hogy kezdeményezzük egy igazságos béke megteremtését Ukrajnában”.

 

Zelenszkij a múlt szombaton tett látogatást Ferenc pápánál, a találkozó után nem túlságosan finoman jelezte, hogy nem tartja sokra a pápa béketervét. Mint mondta, „nem közvetítőkre van szükségünk, hanem igazságos békére”.

 

Reuters.com, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!