Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Andrew Medichini

 

Egy 40-es éveiben járó férfi nagy sebességgel törte be autójával Vatikánváros egyik főbejáratát, a Szent Anna-kaput, és egészen az Apostoli Palota Damasus-udvaráig jutott, miközben a Svájci Gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrzőpontján sem tudták feltartóztatni. A férfit  a csendőrök elfogták. Az esetre nem sokkal csütörtök este 8 óra előtt került sor.

 

A Vatikáni Sajtóiroda tájékoztatása szerint a férfit először a Svájci Gárda akadályozta meg abban, hogy belépjen Vatikánvárosba, majd miután elhagyta a Szent Anna-kaput, visszatért kocsijával és nagy sebességgel belerohant az ellenőrző pontba. A kapuőrök lövéseket is leadtak a jármű kerekeire, de nem sikerült megállítaniuk az elkövetőt.

 

A behatoláskor a csendőrök riadóztatták a biztonsági egységeket, és elzárták az utat a Szent Péter-bazilika hátsó szárnyához, a Vatikáni Kertekhez és a Piazza Santa Martahoz, ahol a pápa rezidenciája található.

 

 hirdetes_810x300  

A behatoló egészen a Szt. Damasus-udvarig jutott, majd a sofőr kiszállt az autóból. A biztonságiak azonnal lefogták. A férfit a Vatikánvárosi Állami Egészségügyi és Higiéniai Igazgatóságának orvosai azonnal kivizsgálták. A hivatalos álláspont szerint az elkövető „súlyosan megváltozott pszichofizikai állapotban” volt.

 

VaticanNews.va

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!