Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

A TA3 hírtelevízió V politike című vitaműsorában Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője a dezinformáció kapcsán arról beszélt, hogy az orosz dezinformátorok milyen mértékben vannak jelen Magyarországon, és Moszkva nagykövetének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

 

„Oroszország mindent megtesz, hogy szétverje a mi európai közösségünket, és keresi a leggyengébb láncszemet. Jól látjuk, hogyan ténykednek Magyarországon, megvan a saját nagykövetük Orbán személyében”

 

fogalmazott Šipoš. Korábban azt hangoztatta, hogy Robert Fico és a Smer Oroszországhoz kötné Szlovákiát.

 

Az OĽANO frakcióvezetője az SaS-es Branislav Gröhlinggel és a HLAS-os Denisa Sakovával vitázott. Az egész jelenet mintha arról szólt volna, ki tud nagyobbat és a nyugati mainstreamnek tetszetősebbet mondani.

 hirdetes_400x285  

 

Gröhling arról beszélt, hogy Fico „egy diktátor”, aki bosszút akar állni a szlovákiai polgárokon azért, mert nem választották meg elnöknek (2014-ben). Az SaS második embere ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a Demokrati nemrég azt állította, hogy a Smer eltörölné a közvetlen államfőválasztást és a parlament kezébe adná az elnök kiválasztásának jogát. Ezt később a Smer cáfolta és hazugságnak nevezte.

 

Denisa Sakovát azért kóstolgatta a műsorvezető, mert pártja nem hajlandó bizalmat szavazni (értsd: teljes hatáskörrel felruházni) az államfő által kiválasztott Ódor-kormányt. Saková azzal érvelt, hogy szakértői kormányra már januárban szükség lett volna, és már most májusban választásokat kellett volna tartani. Mint mondta, a HLAS nem fog bizalmat szavazni Čaputová szakértői kormányának, mert nem választások útján került hatalomra, és csak az a feladata, hogy a választásokig „fűtsön és világítson”. Kiemelte, hogy a parlament bizalma nélkül ugyanolyan hatáskörökkel bír majd, mint amilyenekkel a bukott Heger-kabinet ügyvivő státuszban bírt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.